Zoeken
Menu

Je bent hier: Inleiding Blog 7 tips en foto-inspiratie voor luxe badkamers

7 tips en foto-inspiratie voor luxe badkamers

We hebben 7 tips en heel veel inspiratie voor het inrichten van uw badkamer om hem een echt luxe gevoel te geven.

Ledereen heeft een iets ander idee van een luxe badkamer. Maar wat deze ideeën gemeen hebben, is de indruk van luxe die ze achterlaten. Als u wilt dat uw badkamer er ook zo uitziet, ga dan niet alleen af op het prijskaartje. Wij hebben 7 tips en veel inspiratie om uw badkamer echt luxueus te laten lijken.

1. Grootformaat tegels zijn het halve werk

Hoe minder voegen, hoe beter. Grootformaat tegels geven de indruk van een strak design. Natuurlijk marmer, steen of hout zien er perfect uit, maar dan moet u wel rekenen op een hogere prijs. Tegenwoordig zijn er echter ook zeer geloofwaardige imitaties verkrijgbaar die hetzelfde doen.

Wees ook niet bang voor structuren. 3D-tegels zullen in het oog springen en een mooie dominante plaats innemen in de badkamer. Het is echter beter om ze niet te overdrijven en ze meer te gebruiken om een bepaald deel van de ruimte te benadrukken. Bijvoorbeeld achter een badkuip of een spiegel.

                    

2. Ga voor natuurlijke materialen en gedempte kleuren

Marmer, steen of houten tegels - we hebben het al eerder gezegd. Maar in het ideale geval blijft u in de hele badkamer bij natuurlijke materialen, zelfs voor decoraties. Uitzonderingen zijn het recentelijk populaire beton of bepaalde soorten metaal zoals messing of mat roestvrij staal. Betonnen wastafels of messing kranen zijn absoluut een luxeartikel.

En de natuur domineert ook de kleuren. Als u een grotere ruimte heeft, wees dan niet bang om donkere tinten te kiezen, zelfs op grote oppervlakken. Zwart staat symbool voor luxe. Vooral in combinatie met hout of gouden elementen. De tijd van witte wastafels en toiletten is ook al lang voorbij. Maar blijf gerust bij klassiek wit keramiek als u daar zin in heeft. Kies gewoon voor een moderne designvorm.

                        

3. Als u gaat graven, doe er dan uw voordeel mee

Plant u een grote renovatie of bent u net aan het bouwen aan uw huis? Laat dan een verlaagd plafond maken voor verlichting en een nis in de muur (een niche genoemd) om als plank te dienen. Deze moderne elementen voegen een vleugje luxe toe aan uw badkamer en zorgen in combinatie met decoratieve verlichting voor een gezellige sfeer. Bovendien is de nis niet alleen designgericht, maar ook ruimtebesparend. Dit voegt luchtigheid toe aan de ruimte.

                        

4. Speel met verlichting

De juiste verlichting kan de algemene indruk volledig veranderen. U heeft er drie nodig: plafondverlichting, spiegelverlichting en decoratieve verlichting. Welke verlichting moet u kiezen om de badkamer er luxueus uit te laten zien?

  • Plafondverlichting - als u veel ruimte heeft, kunt u kiezen voor een designkroonluchter. In het geval van een kleinere badkamer zijn spots de beste keuze.
  • Spiegelverlichting - de spiegel moet van beide kanten verlicht zijn, zodat u uzelf goed kunt zien. Het ziet er luxueus uit LED spiegels met ingebouwde verlichting. Daarnaast kunt u slimme accessoires voor de spiegel kiezen, zoals een weerstation, een luidspreker of zelfs verwarming om te voorkomen dat de spiegel beslaat.
  • Decoratieve verlichting - als u verlaagde plafonds en een nis in uw badkamer heeft, plaats daar dan zeker de verlichting. Een andere optie is om het kastje onder de wastafel of het bad of de douche te verlichten.

                                                                  

5. U kunt de ruimte optisch vergroten met een grote spiegel

Luxe badkamers worden gekenmerkt door een open, luchtige ruimte. U kunt de ruimte visueel vergroten met een grote spiegel. LED spiegels worden op maat gemaakt in afmetingen tot 200 x 100 cm. Ze kunnen een dominant designelement zijn in uw badkamer dat gegarandeerd de aandacht trekt.
U kunt de intensiteit van de verlichting ook zelf aanpassen, zodat de LED-spiegel u voldoende licht geeft voor een goede ochtendhygiëne en een ontspannen sfeer voor een avondbad.

                         

6. Indien een douche, dan een walk-in

In een luxe badkamer is een vrijstaand bad waarschijnlijk het eerste waar u aan denkt. Maar een open inloopdouche, idealiter zonder bad, ziet er ook geweldig uit. Hierdoor blijft de vloer in de hele ruimte gelijk, wat de ruimte visueel vergroot. In combinatie met een eenvoudig glazen scherm ziet de douchewand er minimalistisch en allesbehalve luxueus uit.

7. Luxe zit ook in de details

En dan bedoelen we niet alleen de decoratie, maar ook de functionele apparatuur, zoals de kranen. Kies bijvoorbeeld voor designstukken in messing of mat roestvrij staal. Kies voor minimalisme en concentreer u op kwaliteitsmaterialen, interessante vormen en texturen. Zelfs een zeepdispenser kan als decoratie dienen. Als u daglicht in uw badkamer heeft, voeg dan een natuurlijk element toe in de vorm van een plant in een interessante pot of vaas.

                          

Geïnspireerd door moderne en praktische LED spiegels? Bekijk dan het volledige assortiment LED-spiegels die u helemaal naar wens kunt aanpassen.

Terug naar overzicht

Naar boven