Zoeken
Menu

Je bent hier: Inleiding Blog Hoe u een kleine badkamer inricht en visueel vergroot

Hoe u een kleine badkamer inricht en visueel vergroot

Worstelt u met het gebrek aan ruimte in uw badkamer? Geen probleem, zelfs een kleine badkamer kan worden omgetoverd tot een aangename, luchtige ruimte. Wij geven u advies over hoe u een kleine badkamer optisch groter kunt laten lijken en aan alle functionele eisen kunt laten voldoen.

Kies lichte kleuren

Een lichte kleur is de voor de hand liggende keuze voor een kleine badkamer. Ga voor crème, beige, lichtgrijs of bruin. Als u bang bent voor grauwheid, speel dan met hout- of steendecors.
Als u geen gedurfde kleuren wilt opgeven, wijd er dan slechts één muur aan - bijvoorbeeld achter de spiegel of in de douche, of gebruik ze voor kleinere elementen zoals kranen en accessoires.

Hoe minder voegen, hoe beter

Een groot aantal voegen verdeelt de badkamer visueel. Grote tegels daarentegen geven een strakke en luxueuze indruk. En als u iets echt designers wilt, combineer ze dan met 3D-tegels. Maar behandel ze met zorg, net als felle kleuren. Ze zullen een uniek dominant element vormen in de badkamer.

TIPZelfs een kleine badkamer kan er luxueus uitzien. Lees onze 7 tips voor het inrichten van een luxe badkamer.>>

In plaats van een bad douche

Dit is natuurlijk logisch. Een bad zou meer ruimte in beslag nemen. Maar een douchewand moet juist gekozen worden. Dan bespaart u niet alleen ruimte, maar vergroot u de badkamer ook visueel.

De ideale oplossing is een inloopdouche zonder bak, d.w.z. met een open ingang. Een vlakke vloer met een uniforme tegelvloer zal fungeren als een voortzetting van de ruimte. Het scherm is idealiter gemaakt van klassiek transparant glas, dat de ruimte niet opdeelt.

Heeft u een rechthoekige badkamer? Dan hoeft u zich geen zorgen te maken over een korter rechthoekig bad. Maar bedenk wel of u er de juiste ruimte voor heeft, gezien de plaats van de wastafel, het toilet en de wasmachine.

Een toilet dat geen ruimte inneemt

Als u een badkamer heeft met een toilet, kies dan voor een wandhangend toilet gemonteerd op een schotinstallatie. Het spoelmechanisme op vrijstaande toiletten neemt te veel ruimte in beslag en verbreekt visueel de uniformiteit van de badkamer. Bovendien is het tegenwoordig nogal retro.

Kies zorgvuldig meubilair

Bredere maar minder diepe kasten die niet zo ver in de ruimte uitsteken zijn ideaal. Maak ook zo efficiënt mogelijk gebruik van de ruimte onder de wastafel. Als u kiest voor een spoelbak op het aanrecht (niet verzonken), krijgt u nog meer opbergruimte.

Vermijd aan de andere kant open planken, die zouden afleiden, en houd de oppervlakken zo overzichtelijk mogelijk. Als u de mogelijkheid heeft, los de plank dan op in de douchecabine in de vorm van een uitsparing in de muur (nis). Het ziet er design uit en bespaart een beetje ruimte.

Kan de wasmachine ergens anders?

Bij het inrichten van een badkamer houden we automatisch rekening met de wasmachine. Maar die neemt veel ruimte in beslag. Bedenk of er ergens anders ruimte voor is.
Als de badkamer uw enige optie is, probeer de wasmachine dan zoveel mogelijk in de ruimte te integreren en gebruik de ruimte erboven. U kunt hem bijvoorbeeld naast het wastafelmeubel plaatsen en de bovenkant van het meubel verlengen tot boven de wasmachine. Of installeer een rekkensysteem met opbergdozen aan de muur erboven.

Een grote spiegel vergroot de ruimte visueel

De perfecte manier om een badkamer visueel te vergroten is met een grote spiegel. Er moet dan aan beide kanten verlichting naast staan zodat u geen schaduwen in uw gezicht hebt. Een geweldige oplossing is een LED-spiegel met ingebouwde verlichting. Zo bespaart u ruimte rond de spiegel en ziet de kamer er weer wat uniformer uit zonder dat er lampen in de ruimte uitsteken.


We maken graag een LED spiegel op maat voor u. U kunt zelf de optimale maat kiezen, maar ook de kleur van het licht. Slimme accessoires zoals een ingebouwde cosmeticaspiegel, een bluetooth speaker, anticondens spiegelverwarming of een weerstation met WIFI zijn geweldige toevoegingen.

Bekijk ons assortiment LED spiegels op maat.

Zet in op spotverlichting

In de badkamer hebben we meestal geen daglicht, dus moeten we vertrouwen op kunstlicht. En hoe meer licht, hoe ruimtelijker de kamer oogt. Voor een kleine badkamer zijn inbouwspots in het plafond de beste keuze. Ze nemen geen ruimte in en kunnen vrij worden geplaatst. Het licht wordt gelijkmatig door de ruimte verspreid.

Maar niet alleen het ontwerp is belangrijk bij badkamerverlichting. Lees verder om te ontdekken hoe u de juiste verlichting voor uw badkamer kiest.

Terug naar overzicht

Naar boven